Milliárdos megbízást kapott a MÁV-tól Tiborcz István egykori cége

2017 szeptember 4., hétfő 6:27
51

Az Elios Zrt. összesen 17 vasútállomáson cserélheti ki a kültéri és beltéri égőket LED-es fényforrásokra összesen 1,4 milliárd forint értékben. Legjelentősebb tétel ezek közül a dunakeszi, az egri és a kőbánya–kispesti állomásra vonatkozó munka, amiért 544 millió forintot fizet a vasúttársaság, de új világítást kap Balatonfüred, Kaposvár, Nagykanizsa és Pécs vasútállomása is. 

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy a lámpák ugyan takarékosabbak, de nem mindenhol fogadta őket felhőtlen öröm: Pécsett például annyira nem jött az új (tavaly létesített) utcai közvilágítás a helyieknek, hogy külön weboldalt hoztak létre a problémás (az új világítás dacára sem jól kivilágított) kereszteződések bejelentésére, és Zalaegerszegen is akadtak gondok. 

Az Elios 2015-ig volt Tiborcz István tulajdonában, akkor a miniszterelnök veje eladta a céget Paár Attilának, illetve az ő tulajdonában lévő West Hungária Baunak, amely szintén szorosan kötődik a kormányfő környezetéhez. Ennek többek szerint az volt az oka, hogy négy, uniós forrásból meghirdetett tendert gyanúsnak talált már a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF). (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt