Ron Werber segítheti az LMP-t a választási kampányban

Tbg
POLITIKA
2017 szeptember 05., 15:23
comments 379

„Az LMP-hez igazol a kampányban Ron Werber, a negatív kampányairól elhíresült izraeli tanácsadó, aki korábban a szocialistákat segítette.

Erről Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja beszélt az Azonnalinak, és Szél Bernadett társelnök (sőt, már miniszterelnök-jelölt) is megemlítette a 168 órának adott interjújában” – írja az Azonnali.

Ungár szerint tehát már biztos, Szél Bernadett, a párt társelnöke és legújabb miniszterelnök-jelöltje szerint azonban még „tárgyalnak róla”, legalábbis így fogalmaz a 168 órának adott interjúban:

„– Nagy valószínűséggel a mi kampányunkat fogja majd segíteni. Erről az elnökségünk a napokban dönt. Én nagyon jó szakembernek tartom, akinek a tanácsait hasznos lenne meghallgatnunk.”

A hír akkor bomba lett, hogy az ATV-ben Hadházy Ákos, tehát már a harmadik LMP-s, tett hozzá egy újabb morzsát, miszerint Werber ingyen fog az LMP-nek dolgozni, de nem ezért, hanem azért kérték fel, mert :

„[a pártban] sokszor kapják azt a kritikát, hogy nagyon jó üzenetekkel állnak elő, ám nehezen tudják eljuttatni azokat a választópolgárokhoz. Ezen szeretnének most változtatni.” 

Szél Bernadett
photo_camera Szél Bernadett Fotó: Halász Júlia

Ron Werber annak idején azzal lett híres, hogy ő volt a kreatív szakembere az MSZP  2002-es kampányának, amikor a szocialisták leváltották az első Orbán-kormányt. A kampány szokatlanul primitív, negatív és aggresszív volt a korszakban megszokott kampányokhoz képest. Ez vélhetően hozzájárult a győzelemhez.

„Meg kell védeni az emberek nyugalmát és világossá kell tenni, még akkor is, ha az ellenfél másként gondolja, hogy Magyarországon a választás nem háború, hanem kiélezett versengés” – mondta Orbán Viktor 2004-ben a kampányról.

Ron Werber Kuncze Gáborral beszélget Százhalombattán, még az előző ciklusban
photo_camera Ron Werber Kuncze Gáborral beszélget Százhalombattán még az előző ciklusban (Fotó: Botos Tamás) Fotó: Botos Tamás

Azóta persze lefolyt néhány liter víz a Dunán, és amit annak idején a szocialisták és Ron Werber elkezdett, azt Orbán Viktor, Habony Árpád és nemrégiben elhunyt Arthur Finkelstein csúcsra járatta

(Werberék és a szocik 2014-ben még együtt dolgoztak, képeink is ebből az időszakból vannak.)

Szél egyébként nemcsak Werberről, hanem az LMP választási kampányáról,  is beszél. Például azt mondja, amikor a riporter arról kérdezi, mit gondol a nagy ellenzéki összefogás ötletéről (mindenütt a legerősebb közös jelöltek induljanak el), hogy ez az LMP számára nem járható út:

„olyanokkal nem szabad együttműködnünk, akik nem tanultak az elmúlt harminc év hibáiból.”

Reméljük, Ron Werber nem ezek közé tartozik. Szél egyébként azzal indokolja a független indulást, hogy „Az LMP szavazói irányváltást akarnak ebben az országban, éppen ezért ha mi együttműködünk a régi irány bármelyik képviselőjével, akkor egyszerűen otthon maradnak, és Orbán Viktor jár jól.”

Elmondása szerint sem az MSZP-vel, sem a DK-val, de az „irányt folyamatosan váltogató” Jobbikkal sem gondol együttműködésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.