Fidesz: Politikai döntés született + Soros

Fotó: 444

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője jó félórás késéssel kezdte meg sajótájékoztatóját az Európai Bíróság magyar keresetét elutasító ítéletével kapcsolatban a Képviselői Irodaházban, mert mindenáron meg akarták várni, amíg a Duna túloldalán Szijjáró Péter külügy- és Trócsányi László igazságügyi miniszter befejezik a maguk mondandóját.

"Jogi értelemben a Fidesz tartja magát az állásponthoz, hogy a Bíróság döntéseit tartsuk be és hajtsuk végre" 

- kezdte a tájékoztatót a tények ismertetése után a Fidesz frakcóvezetője, valamivel óvatosabb hangot ütve meg, mint a kormány képviselői. Kósa kiemelte, hogy az indoklásban a bíróság is elismerte, hogy a Tanács megsértettete a jogrendet és csak a sérelem arányára és szükségessére hivatkozva hozta meg döntését. 

Kósa többször aláhúzta, amit a 444 is világossá tett már, hogy a döntésből jogilag nem következik a kvótahatározat végrehajtása, mert az egy párhuzamosan zajló kötelezettségszegési eljárás függvénye, ami még mindig ad lehetőséget tovább jogorvoslatra is. A frakcióvezető hamar átevezett a tanulságokra, amik a következőek: 

  • politikai döntés született,
  • ami a nagy nyugat-európai országok, elsősorban a németek érdeke, 
  • és ebből is látszik, hogy az Európai Bizottság az Európai Bírósággal megtámogatva a Soros-terv végrehajtásán dolgozik,
  • azaz 1 millió bevándorlót akarnak a kontinensre telepíteni, az integrációjukra pedig gigantikus hiteleket felvenni. 
  • Plusz: az ellenzék össze-vissza beszél a kvótáról és bevándorlásról, minden szavuk hiteltelen. 

A Fidesz szerint "nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget odavinni, ahol ezek az emberek jönnek", és elvi kérdés, hogy a magyarok feje fölött senki nem dönthet arról, hogy kivel akarunk együtt élni. 

A 444 kérdésére Kósa érdekes módon nem zárta ki annak eshetőségét, hogy amennyiben a kötelezettségszegési eljárás Magyarországra nézve kedvezőtlenül zárul és jogerősen veszít a magyar állam, akkor a magyar kormány tavasz után végrehajtja a rá vonatkozó döntést és befogadja a határozatban hivatkozott 1294 menedékkérőt, most még ezzel viszont nem foglalkoznak és "tartják magukat az eredeti álláspontjukhoz". 

Felvetésünkre válaszul Kósa elmondta, a Fidesz nem tartja ellentmondásosnak, hogy amíg a kormány 1%-át sem hajlandó befogadni a Tanács határozatában megnevezett 120 ezer menedékkérőnek, másik oldalról szolidartásra hivatkozva várnák el a határzár költségeinek 50%-os megtérítését. 

A Fidesz szerint elvi (!) döntés és meggyőződés a párt részéről a kvótarendszer elvetése: a szisztéma ugyanis működésképtelen, mert nem képes differenciálni illegális bevándorlók, elbírálás alatt álló menedékkérők és menekültek között, amit jól mutat, hogy az európai intézmények is rendre menekültekre hivatkoznak, miközben a már elbírált menedékkérők épp olyan szabadon mozoghatnak a schengeni térség, mint bármely született európai.  

A "Soros-tervről" is kérdeztük a frakcióvezetőt, aki elismerte, nincs bizonyíték arra, hogy Soros György bármilyen módon befolyásolta volna a bíróság döntését, a Fidesz csak arra hívta fel a figyelmet, hogy a döntésével "megnyitotta az utat az Európai Bizottság előtt, hogy végrehajtsa a tervet". 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.