Lázár vizsgáltatja ki, rendben van-e, hogy milliárdos EU-s támogatást kapott az alapítvány, amiben kuratóriumi tag a felesége

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A mai Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték arról is, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, „Lázár János felesége Farkas Flórián miniszterelnöki biztoshoz hasonlóan egy olyan szervezet vezetőjeként »herdálja« az uniós pénzeket, amely elesett, kiszolgáltatott emberek segítésére kapott támogatást”. (Augusztusban 1,2 milliárd forintnyi támogatást kapott a Széchenyi 2020 programban a Korábban Érkeztem Alapítvány pályázata, hogy az önrész nélküli EU-s támogatásból koraszülötteknek és családjaiknak alakítanak ki mentorházakat és mentorhálózatot Dél-Alföldön, és az alapítvány kuratóriumának egyik tagja Lázárné Megyeri Zita, Lázár felesége.)

Lázár János a válaszában a fő kérdésnek azt nevezte: mi köze van mindennek Farkas Flóriánhoz? Szerinte ennek „cigányozás íze van”, és mindezt összefüggésbe hozta azzal, hogy Ron Werber kampánytanácsadó megjelent az LMP-nél.

„Mondták már a családomra, hogy kulák, hogy zsidó, most éppen cigányoznak” – mondta Lázár. Lázár azt mondta, az alapítvány az Emmi pályázatán jutott a forráshoz, amiből eddig csal 21 millió forintot költött el, emiatt hülyeségnek nevezte Hadházy Ákos állítását. Ennek ellenére azt is mondta, az alapítvány felajánlotta Hadházynak, hogy fogadják és személyesen válaszolnak a kérdéseire.

Egyébként vitára alkalmasnak tartja, hogy a felesége tagja lehet-e egy társadalmi szervezetnek, viszont szerinte ennyi erővel Hódmezővásárhelyen senki se nyerhetne pályázaton, mert ő ott lakik. A támogatást egy szakmai programra kapták, amihez Lázár nem ért, de készséggel kivizsgáltatja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatallal az ügyet, és ha szükséges a felesége lemondása, akkor lemond a szerepvállalásáról.

Tehát Lázár vizsgáltatná ki, hogy minden rendben volt-e az ügyben, aminek a felesége is az érintettje.

Legalább annyira meglepő eredmény várható, mint amikor maga Vida Ildikó vezette a Vida Ildikó esetleges korrupciójával összefüggő vizsgálatot a NAV-nál.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.