Már 270 ezer rohingya menekült át Bangladeshbe

külföld
2017 szeptember 09., 18:12
comments 41
link Forrás

Az ENSZ pénteki közleménye szerint már 270 ezer rohingya menekült el Mianmarból augusztus 25. óta és ért át a bangladeshi határon. Kedden a világszervezet még 120 ezerre tette a rohingyák számát, akiknek sikerült átszökniük a határon az etnikai tisztogatás elől. Az ENSZ becslése szerint még így is legalább 200-300 ezer rohingya sínylődik közvetlen életveszélyben valamely mianmari kényszer-menekülttáborban. Pontos számot azért nehéz mondani, mert a hadsereg nem enged segélyszervezeteket a Rakhine állam táborai közelébe. 

A rohingyákat sújtó népirtásról hosszú cikk jelent meg a 444-en, ajánlott.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.