Már 270 ezer rohingya menekült át Bangladeshbe

Az ENSZ pénteki közleménye szerint már 270 ezer rohingya menekült el Mianmarból augusztus 25. óta és ért át a bangladeshi határon. Kedden a világszervezet még 120 ezerre tette a rohingyák számát, akiknek sikerült átszökniük a határon az etnikai tisztogatás elől. Az ENSZ becslése szerint még így is legalább 200-300 ezer rohingya sínylődik közvetlen életveszélyben valamely mianmari kényszer-menekülttáborban. Pontos számot azért nehéz mondani, mert a hadsereg nem enged segélyszervezeteket a Rakhine állam táborai közelébe. 

A rohingyákat sújtó népirtásról hosszú cikk jelent meg a 444-en, ajánlott.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.