Trump volt kabinetfőnöke is ügyvédet fogadott

Reince Priebus (középen, akire Kellyanne Conway mutat), Trump egykori kabinetfőnöke még kabinetfőnökként történelmi fekete egyetemek rektorait igazgatja.Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI

Donald Trump a nyáron kirúgott kampányfőnöke, Reince Priebus és a volt fehér házi tanácsadó, Donald McGahn is ügyvédet fogadott, értesült a Law 360 blog. Tudomásuk szerint mindketten William Burckot, a nagymenő Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan ügyvédi iroda egyik tagját kérték fel képviseletükre.

Ezek szerint mindketten számítanak rá, hogy meghallgathatják őket Robert Mueller különleges ügyész, egykori FBI-igazgató, aki Trump és stábja, illetve Oroszország összejátszását vizsgálja.

A korábbi hírek szerint Mueller Trump hat egykori és jelenlegi munkatársának meghallgatását tervezi, köztük Priebusét és McGahnét is. McGahnt arról faggathatják, hogy mit tud a volt FBI-igazgató, James Comey kirúgásának körülményeiről - ez ügyben az igazságszolgáltatás akadályoztatása lehet a gyanú, akár magával az elnökkel szemben is.

Priebust még kellemetlenebb ügyben kérdezhetik, neki majd arról kell számot adnia, hogy mit tudott 2016 nyarán Donald Trump Jr. és egy Kremlhez közeli orosz ügyvéd találkozójáról. Az ifjabb Trump erről eddig három, egymásnak erősen ellentmondó nyilatkozatot tett, de az írásos dokumentumok alapján nagyon úgy tűnik, hogy lelkesen fogadta volna az orosz segítséget Hillary Clinton legyőzéséhez. (Law360 via The Daily Beast)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.