Trump volt kabinetfőnöke is ügyvédet fogadott

külföld
2017 szeptember 11., 08:59
comments 41
Reince Priebus (középen, akire Kellyanne Conway mutat), Trump egykori kabinetfőnöke még kabinetfőnökként történelmi fekete egyetemek rektorait igazgatja.
photo_camera Reince Priebus (középen, akire Kellyanne Conway mutat), Trump egykori kabinetfőnöke még kabinetfőnökként történelmi fekete egyetemek rektorait igazgatja. Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI

Donald Trump a nyáron kirúgott kampányfőnöke, Reince Priebus és a volt fehér házi tanácsadó, Donald McGahn is ügyvédet fogadott, értesült a Law 360 blog. Tudomásuk szerint mindketten William Burckot, a nagymenő Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan ügyvédi iroda egyik tagját kérték fel képviseletükre.

Ezek szerint mindketten számítanak rá, hogy meghallgathatják őket Robert Mueller különleges ügyész, egykori FBI-igazgató, aki Trump és stábja, illetve Oroszország összejátszását vizsgálja.

A korábbi hírek szerint Mueller Trump hat egykori és jelenlegi munkatársának meghallgatását tervezi, köztük Priebusét és McGahnét is. McGahnt arról faggathatják, hogy mit tud a volt FBI-igazgató, James Comey kirúgásának körülményeiről - ez ügyben az igazságszolgáltatás akadályoztatása lehet a gyanú, akár magával az elnökkel szemben is.

Priebust még kellemetlenebb ügyben kérdezhetik, neki majd arról kell számot adnia, hogy mit tudott 2016 nyarán Donald Trump Jr. és egy Kremlhez közeli orosz ügyvéd találkozójáról. Az ifjabb Trump erről eddig három, egymásnak erősen ellentmondó nyilatkozatot tett, de az írásos dokumentumok alapján nagyon úgy tűnik, hogy lelkesen fogadta volna az orosz segítséget Hillary Clinton legyőzéséhez. (Law360 via The Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.