5 év próbaidőre ítélték az amerikai párt, akik a gyerekeik szívatásával csináltak karriert a Youtube-on

5 év próbaidőre ítélte a marylandi bíróság Mike és Heather Martint a gyerekeik bántalmazása elhanyagolása miatt. A marylandi pár korábban azzal vált híressé, hogy a DaddyOFive nevű Youtube-csatornára töltöttek fel videókat a gyerekeikről. Ezek azonban nem aranyos családi videók, hanem viccesnek szánt átverős felvételek, amikben rendszerint szívatják a gyerekeket.

A tréfáik gyakori célpontja a legkisebb gyerek, Cody. Vele csinálták a legutolsó videójukat is, ami eléggé felháborította a nézőket. A felvétel lényege ugyanis az volt, hogy Heather Martin (alaptalanul) megvádolta a gyereket azzal, hogy tintát öntött a hálószobája szőnyegére, és Cody hiába tagadta ezt, vörös fejjel, hisztérikusan zokogva, a nő csak ment utána kamerával, és mondta, hogy „Ne hazudj nekem!”, ráadásul káromkodott is.

Mike és Heather Martin az azóta már törölt bocsánatkérős videójukban.

Egy másik videóban pedig az látszott, ahogy Codyt nekilökték egy könyvespolcnak, és utána el is kezdett vérezni a gyerek orra.

Martinék ügyéből idén áprilisban lett botrány, és akkor két gyereket el is vett tőlük a bíróság. Ezután egy sírós videóban igyekeztek bocsánatot kérni a bántott gyerekektől, és a pár vérére szomjazó Youtube-közösségtől.

A pár bírósági ügye most zárult le, és 5 év próbaidőre ítélték őket. Eszerint tehát nem kell börtönbe menniük.

A perben ismertették a pár és az általuk nevelt 5 gyerek pszichiátriai vizsgálatának eredményét, és ebből kiderült, hogy az ötből két gyerek egészen biztosan szenvedett lelki sérüléseket a videók miatt. Ez a két gyerek, a Cody és a 11 éves Emma Mike Martin gyerekei, de Heathernek csak mostohagyerekei. (BuzzFeed)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.