Állnak az ukrán buszok, mert a sofőrök Lengyelországban dolgoznak

külföld
2017 szeptember 14., 02:52
comments 95

Komoly fennakadásokat okoz az ukrajnai tömegközlekedésben és áruszállításban is, hogy a sofőrök tömegével költöztek Lengyelországba.

A gazeta.pl a napi.hu-n idézett cikke szerint vannak ukrán városok, ahol a buszok ötöde rendszeresen nem tud forgalomba állni, mert nincs aki vezesse őket.

Lengyelországban legalább ötször annyit lehet keresni sofőrködéssel, mint Ukrajnában, ráadásul a lengyeleknél is munkaerőhiány van, vagyis korlátlanul fel tudják venni a szomszédból érkező jelentkezőket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.