Kósa Lajos szerint ittasan, a holland kormányfő szerint betegen szónokolt Juncker

Szó sincs arról, hogy az európai politikusok közül az összesnek tetszett volna Jean-Claude Juncker bizottsági elnök szerdai évértékelője. 

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője például csütörtökök reggel a Velencei-tó partján azt mondta, hogy kár célozgatni Magyarországra, hogy esetleg nem tartja be az Európai Bíróság kvótás ítéletét, mert "Magyarország minden európai bírósági döntést végrehajtott.  Ezért mindenfajta ezzel kapcsolatos, Magyarországra vonatkozó utalgatás, az Jean-Claude Juncker és a belga sör kapcsolatával magyarázható." (Junckerről még bizottsági elnökké választása előtt terjesztették politikai ellenfelei, hogy italozó életmódot folytat.) 

Közben az igazságügyi államtitkár azt mondta, hogy újabb kvótaperre számít Magyarország. Juncker szerdán azt mondta, hogy az a kormány, amelyik nem tart be egy bírósági ítéletet, az meglopja az állampolgárait.

Mark Rutte holland miniszterelnök pedig azon akadt ki, hogy Juncker a mindenkori pénzügyi biztost javasolta az EU pénzügyminiszterének, és azt javasolta, hogy a tanácsi és bizottsági elnök legyen ugyanaz az ember 2019-től. Azt mondta erre, hogy "akinek látomásai vannak, az menjen orvoshoz".