Ha arra vagy kíváncsi, hogyan működik a kormánypropaganda, itt egy remek példa

media
2017 szeptember 15., 10:46
comments 274

Soros György mellett az elmúlt napokban a nyugdíjasokra agresszív jobbikos hordákat szabadító Vona Gábor a kormánypropaganda kedvenc témája.

Az Origo egészen valószínűtlen cikkben számolt be arról, hogy Vona miatt rettegnek a nyugdíjasok, országszerte vadásznak rájuk, a Perfekt Írást átvette a teljes kormánypropaganda. 

Ennek leágazása az a kis háború, ami a Habony-féle Ripost és a Jobbikhoz közeli N1 televízió között zajlik. Az N1 azt a szerkesztőségek közötti viták esetében nem túl szerencsés megoldást választotta, hogy felkereste a Ripostot, és a főszerkesztőt akarta megkérdezni arról, miért hazudnak.

Innentől a következő módszert ajánljunk, hogy megismerd a kormánymédia működését. 

1.

Előbb olvasd el az N1 TV újságírójának látogatásáról szóló, ostromállapotokat idéző Ripost cikket, vagy legalább pörgesd át, amiben a túlélők mesélik el, mi is történt: 

Rá­ron­tot­tak a Ri­postra a Job­bik em­be­rei. Vona a test­őrét küldte!

Röviden: "Bűncselekményt elkövetve, a recepciósokat megtévesztve jutottak be a kiadó épületébe, csalással, hamis adatok közlésével illegálisan megszerezve egy belépőkártyát. Céljuk az volt, - akárcsak a Momentum politikusainak az Origó szerkesztőségében, - hogy egy kamera előtt félemlítsék meg a  újságíróit."

2.

Érdemes a TV2 és az Origo átvételével folytatni:

AZ IDŐSEK UTÁN ÚJSÁGÍRÓKAT ZAKLATNAK
Nyugdíjasokat védő újságírókat támadott meg a Jobbik

3.

És természetesen nem maradt ki az objektívitás örökös zsínórmértéke, a közszolgálati média sem:
Vona emberei rárontottak a Ripost szerkesztőségére

A cikk eredeti url-je még az volt, hogy:
Vona kutyái rárontottak a Ripost szerkesztőségére

A Híradóban is lement az anyag (16:16-tól). 

4.

És ezután nézd meg azt a vágatlan videót, amit a sokszor valóban meredek technikával dolgozó N1 tett ki az újságírójuk látogatásáról:

link Forrás

A 6 perces videót végignézve teljesen egyértelmű, hogy szó sem volt:

  • A portaszolgálat átveréséről, simán felengedték őket
  • Bűncselekményről
  • Szilvási Péter agresszív fellépéséről, kifejezetten udvarisan kérdezgetett

(N1/Ripost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.