„Hallgass, mert megnevezünk, bűnössé teszünk”

politika
2017 szeptember 18., 17:02

Vágó Gábor, Schilling Árpád és Gulyás Márton mellett rendeztek tüntetést civilek hétfő este az Alkotmányvédelmi Hivatal Falk Miksa utcai épülete előtt. Az esemény apropója az volt, hogy Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke néhány napja ezt a három embert név szerint is megnevezte, mint a Fidesz által alaposan beharangozott őszi zavargások és rendbontás vezéreit.

photo_camera Ercse Kriszta Fotó: Halász Júlia

Ercse Kriszta, a tüntetés egyik felszólalója szerint a kormány egyértelmű üzenetet küldött azzal, hogy a vele kritikus magánszemélyeket célkeresztbe rakta:

„Hallgass, mert megnevezünk, hallgass, mert megjelölünk! Rád állítjuk a reflektorokat, és bűnössé teszünk.”

A szónokok többnyire a szolidaritás fontosságáról beszéltek, illetve arról, hogy ha a szolgálatok tényleg Gulyásék után vizsgálódnak, akkor a civileket megnevező Németh Szilárd fideszes alelnök államtitoksértést követhetett el, ha pedig csak szavakat adott a titkosszolgálatok szájába, az az uszításnak és a lázításnak egy egészen új szintje lenne.

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.