Oroszországban betilthatják a Sztálin halálát

Az orosz kulturális minisztérium egyik tisztviselője ugyanis előre kért egy kópiát Armando Iannucci skót rendező közelgő vígjátékából, hogy eldöntsék, nem sérti-e a nemzeti érzelmeket az, hogy gúnyt űznek a Sztálin halála idején bepánikoló szovjet vezetésből.

Pavel Pozsigajlo amúgy már látatlanul azt mondta, hogy a film „tervezett provokáció” az orosz kommunisták ellen. Az mondjuk az előzetesből látszik, hogy megint kinevettetik a hülye kommunistákat, de az is igaz, hogy a leghülyébb kommunista válasz, ha emiatt betiltják a filmet.

Egy pravoszláv csoport nemrég a Miklós hercegről szóló orosz film betiltását követelte hasonló okokból(Meduza)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.