100 új buszt vesz a honvédség az Ikarustól

gazdaság
2017 szeptember 22., 07:02

Száz darab új autóbuszt vásárol a magyar hadsereg, jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter.

A buszokat Székesfehérváron gyártják, az Ikarus és a honvédség Currus nevű vállalátának együttműködésében, és a Volvo szállítja a motorokat majd. 

"Részben saját stratégiával, részben állami hadiipari megrendelésekkel az Ikarus növekedési pályára állhat" - jelentette ki az Ikarus elnöke, Széles Gábor, aki a Magyar Hírlap tulajdonosa is. 

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester pedig arról beszélt, hogy "régi álom valósul meg", hogy ismét gyártanak buszt a városban.

A buszokat át lehet alakítani mozgó kórházakká (az ülések kivehetők) és rabszállító funkciót is kaphatnak. (napi.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.