Kirakhatják az Ubert Londonból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az applikáció alapú fuvarszervező vállalkozás a londoni közlekedési hatóság szerint nem felelt meg a feltételeknek, hogy tovább működhessen a brit fővárosban, ezért nem újították meg az engedélyüket. 

A jelenlegi működési engedélyük szeptember 30-áig érvényes, az Ubernek pedig 21 napja van, hogy fellebbezést nyújtson be, az eljárás alatt pedig folytathatják tevékenységüket. 

A Transport for London közleménye szerint azért nem újították meg a szerződést, mert az Uber számos alkalommal nem viselkedett felelős vállalatként, ami potenciális közbiztonságbeli kockázatot rejtett magában. 

Közleményben támogatta a döntést a város polgármestere, Sadiq Khan is, aki szerint az első a londoniak biztonsága. 

Az Uber egy újabb, öt évre szóló engedélyt szeretett volna kapni a közlekedési hatóságtól. Kiszivárgott hírek alapján már lehetett hallani a héten arról, hogy elutasító ítélet születhet, ahogy arról is, hogy az Uber minden létező fronton meg fog támadni egy ilyen döntést. 

A mintegy 70 milliárd dollár értékűre becsült vállalat ezzel egyik kiemelt piacát veszítheti el. Az Uber az utóbbi időben egymás után kapja a nagy pofonokat, szexuális zaklatástól technológialopásig értek a vádak, melyek miatt távoznia is kellett az alapító-vezérigazgatónak, Travis Kalanicknak. 

Az Ubernek a világ számos országában meggyűlt a baja a hatóságokkal, Magyarországról is menniük kellett, de ez nyilván jóval kisebb érvágást jelentett a vállalatnak. 

Az Ubernek jelenleg mintegy 40 ezer sofőrje és 3,5 millió felhasználója van Londonban (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.