Orbán Viktor megtanította cimbalmozni a vietnamiakat

KÖSZÖNJÜK Ó SZENT SZOTYI, HOGY ELVITTED AZ EGÉSZSÉGET ÉS MEGTANÍTOTTAD CIMBALMOZNI A VIETKONGOKAT.

Vajon minek köszönhető ez a furcsa komment Orbán miniszterelnök Facebook-oldalán? Hát annak, hogy a miniszterelnök közösségimédia-menedzsere az este kiposztolt egy igen kurta, 20 másoperces hangulatvideót, amin Orbán vietnami látogatásának különböző jeleneteit vágták össze. 

És az egész alatt egy helyi zenekar hallható, illetve néha látható, amint a miniszterelnök kedvenc nótáját játssza.

Emlékszel amúgy, hogyan került bele a Fehérvári huszárok a NER legendáriumába?

2012-ben az Olajterv egyik akkori tulajdonosának, Papp Gézának etyeki pálinkafőzdéjében énekelte együtt Orbán Viktor miniszterelnök, Seszták Miklós (akkor még csak KDNP-s parlamenti képviselő) Nemcsák Károly színházigazgató és olajos Papp a fehérvári huszárokat.

Az erről szóló sokkoló videót Orbán kiposztolta és innentől nem volt megállás. (Érdemes újranézni, mert az is kiderült belőle, hogy Orbán 5 éve 15-tel volt fiatalabb.)

Bár Seszták olyan ijedten néz, mint felcsúti kalauz az EU-ellenőrökre, két évvel később már fejlesztési miniszterv volt, az Olajterv pedig szinte egyeduralkodóvá vált a gáz- és olajipari piacon. 

Ilyen varázsdal ez, nem lennénk most Vietnam gazdasági vetélytársainak a helyében! A zenekar tagjainak pedig talán kinéz valami jó kis gázkoncesszió.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.