Vizsgálatot indít a Miniszterelnökség a 60 milliós sárazsadányi "vízi központ" miatt

PÉNZ
2017 szeptember 25., 16:23
comments 53

Hétfőn délután jelent meg Bucsky Péter cikke a 444-en arról az egészen egzotikus "attrakcióról", ami Sárazsadányban létesült, még hozzá a Tokaj-térségi 2,3 turisztikai fejlesztési program részeként.

link Forrás

A 240 fős lélekszámú Sárazsadány eddig is híres volt az uniós források kreatív felhasználásáról, tavaly például valóságos szellem-élményparkra bukkantunk a település határában. 

A most felfedezett "vízi központ" 60 millió forintból létesült 2014-ben és noha ilyenkor a nyertes beruházónak öt évig vállalnia kell a létesítmény fenntartását, a "fejlesztés" jelenleg így néz ki: 

UPDATE 09/28:

Időközben kiderült, hogy a kikötőfejlesztésnek a vízi színpad nem volt része, azt az önkormányzat saját maga fizette.

photo_camera Fotó: 444

Az írásban felsoroltuk azokat a hivatalokat, amelyeknek joga, sőt kötelessége lenne kivizsgálni az esetet. A projektet felügyelő Széchenyi Programiroda nem reagált, az NGM és a Miniszterelnökség pedig azt írta, eddig nem találtak szabálytalanságot a térségi projekttel kapcsolatban. 

A cikk megjelenése után aztán a Miniszterelnökségről úgy értesültünk, hogy az Ellenőrzési Főosztály a 444 cikke alapján vizsgálatot indít a "vízi park" ügyében. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.