Mészáros szerint "fizikai képtelenség", hogy a taopénzekből egyetlen forint is elfolyt volna

bűnügy
2017 szeptember 26., 05:14
comments 153

Hat év alatt 14 milliárd forint juthatott a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak, azt azonban, hogy melyik vállalatok döntöttek úgy, hogy a társasági adó befizetése helyett Orbán Viktor falujának adják a pénzüket, továbbra sem lehet tudni.

Hiába kötelezi erre már több, köztük másodfokú bírósági ítélet is a felcsúti akadémiát, továbbra is teljes a titoktartás ezzel kapcsolatban.

Hétfő este a Hír Tv újságírója csípte el az alapítvány elnökét, a polgármesterkedéstől épp visszavonulni készülő sokszoros milliárdos Mészáros Lőrincet, aki elmondta, hogy támogatóik érdekében titkolóznak a taopénzekkel. Mészáros ugyanakkor elmondta, hogyha végül a Kúria is erre fogja kötelezni őket, akkor bemutatják az elszámolásokat. 

„Az alapítványnak nem lenne titkos, de egy üzletembernek, egy üzleti partnernek ez lehet, hogy fontos dolog, ezért úgy gondolom, hogy egy kényes kérdés, amit most feltett. Tehát nem az alapítvány számára kényes, de egy támogató számára… A támogatók jellemzően anonimak szeretnek maradni. Ilyenek a támogatók” 

– mondta el Mészáros, aki szerint amúgy fizikai képtelenség, hogy a taopénzekből egyetlen forint bárhova is elfolyjon. Szerinte annyira szigorú az MLSZ és a minisztérium ellenőrzése, hogy lehetetlen csalni a pénzekkel. 

Kérdés, hogy a Kúria döntését hogyan befolyásolja majd, hogy közben a kormány egy salátatörvényben elrejtett módosítóval érné el, hogy a jövőben sehogy ne lehessen megtudni a taopénzek sorsának alakulását. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.