Az orosz hírközlési hatóság törvénysértéssel vádolja a CNN-t

2017 szeptember 29., péntek 19:20
78

Törvénysértéssel vádolta a CNN International amerikai televíziót, és behívatta a képviselőit az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor).

A Roszkomnadzor szerint a CNN International oroszországi sugárzását biztosító cég tevékenységével megsértette a tömegtájékoztatási eszközökre vonatkozó szabályozásokat. A Roszkomnadzor emiatt figyelmeztetést helyezett kilátásba, illetve azt, hogy felszólítja a CNN-t a a kimutatott jogsértés felszámolására.

Az intézkedés előzménye, hogy Washington „idegen ügynökként” akarja bejegyeztetni az RT America orosz állami tévécsatornát az Egyesült Államokban kiszolgáló céget, ami miatt az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtökön válaszintézkedéseket helyezett kilátásba.

Marija Zaharova szerint „a törvény szelektív és politikailag motivált” alkalmazása veszélyezteti a szólás szabadságát és egyúttal a televízió munkatársainak biztonságát. Az utóbbit azzal indokolta, hogy az RT-nek „idegen ügynökként” közölnie kellene a személyzeti listáját, az alkalmazottainak személyes adatait, ami szerinte „az Egyesült Államokban jelenleg folyó boszorkányüldözés légkörében reális fenyegetést jelenthet”.

Vlagyimir Putyin elnök egy találkozón pénteken azt mondta, hogy a külföldön dolgozó orosz médiacégek növekvő és elfogadhatatlan nyomás alatt állnak – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. (MTI, Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt