Az orosz hírközlési hatóság törvénysértéssel vádolja a CNN-t

Média
2017 szeptember 29., 19:20
comments 78

Törvénysértéssel vádolta a CNN International amerikai televíziót, és behívatta a képviselőit az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor).

A Roszkomnadzor szerint a CNN International oroszországi sugárzását biztosító cég tevékenységével megsértette a tömegtájékoztatási eszközökre vonatkozó szabályozásokat. A Roszkomnadzor emiatt figyelmeztetést helyezett kilátásba, illetve azt, hogy felszólítja a CNN-t a a kimutatott jogsértés felszámolására.

Az intézkedés előzménye, hogy Washington „idegen ügynökként” akarja bejegyeztetni az RT America orosz állami tévécsatornát az Egyesült Államokban kiszolgáló céget, ami miatt az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtökön válaszintézkedéseket helyezett kilátásba.

Marija Zaharova szerint „a törvény szelektív és politikailag motivált” alkalmazása veszélyezteti a szólás szabadságát és egyúttal a televízió munkatársainak biztonságát. Az utóbbit azzal indokolta, hogy az RT-nek „idegen ügynökként” közölnie kellene a személyzeti listáját, az alkalmazottainak személyes adatait, ami szerinte „az Egyesült Államokban jelenleg folyó boszorkányüldözés légkörében reális fenyegetést jelenthet”.

Vlagyimir Putyin elnök egy találkozón pénteken azt mondta, hogy a külföldön dolgozó orosz médiacégek növekvő és elfogadhatatlan nyomás alatt állnak – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.