Leváltották az erzsébetvárosi fideszes vezetőt, mert a bulinegyed körüli harcban a lakók oldalára állt

2017 szeptember 29., péntek 7:20
100

Fideszes belharccá fajult a Bulinegyed körül dilemma: a lakók vagy a szórakozóhely-tulajdonosok érdekeit vegyék-e inkább figyelembe.

A VII. kerületi Fideszt eddig irányító Rónaszékiné Keresztes Monika hiába szervezett a közelmúltban kirándulást a felcsúti Puskás Akadémiára, ahol „ Minden gyönyörűen gondozott és igényes!”, mégis leváltotta a párt. A hvg információi szerint Rónaszékinét a bulinegyed fennmaradásában érdekelt üzleti körök fúrták meg, mert a politikus a lakók mellé állt.

Az új kerületi elnök Bajkai István, a kerület fideszes alpolgármestere lett, aki - ahogy a hvg fogalmaz - erős gazdasági, kormányzati és pártkapcsolatokkal bír, és nem rúgná össze port a szórakozóhely tulajdonosokkal. Az ügyvéd Bajkai István jár el Orbán Ráhel jogi ügyeiben is. Bajkai ügyvédi irodája milliárdos megbízásokat kapott közbeszerzési és jogi tanácsadásra a Miniszterelnökségtől. Nem mellékesen: 3,1 millió forinttal ő volt a Fidesz legnagyobb adományozója 2016-ban.

Rónaszékiné körül egyébként már korábban is harc ment. Nem erősítette a pozícióját, amikor a 2014-es országgyűlési választásokon veszített a DK-s Oláh Lajossal szemben, majd az önkormányzati választásokon a került fideszes polgármestere, Vattamány Zsolt ellen kezdett kampányolni. Aztán nyílt levélben biztosította hűségéről a pártot, és csak annyit kért, hogy a helyi fideszes szervezetek irányítása maradjon nála. Eddig engedték neki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt