Külön listát indít a DK

POLITIKA
2017 szeptember 30., 08:20
comments 280

Gyucsány Ferenc pártja szombaton adott ki egy közleményt arról, hogy koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásokra

Ebben a párt azt írja, hogy „a DK sajnos már nem tudja követni az MSZP álláspontjának változásait a demokratikus ellenzék választási együttműködésével kapcsolatban. Amit viszont látunk, az sok esetben nem találkozik a mi véleményünkkel, kultúránkkal és szerintünk ellentétes a demokratikus ellenzék és a remélt új köztársaság érdekeivel  Sajnáljuk”. 

Ezért „a DK a továbbiakban nem folytatja a közös listáról az MSZP által elindított végnélküli vitát, amely kilenc hónap alatt odáig sem jutott, hogy akár egyetlen hivatalos tárgyalás lett volna az ellenzéki pártok között. Az idő elfogyott, fél év múlva választások lesznek. Az MSZP stratégiája és az elmúlt kilenc hónapban követett politikája lehetetlenné teszi a közös listás indulást”.


A párt elnöksége úgy döntött, hogy a DK koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásra. 

A párt listáját Gyurcsány Ferenc vezeti. 


Ugyanakkor az egyéni választókerületekben induló jelöltekről hajlandóak folytatni a tárgyalásokat. A DK szerint „a választási győzelem egyetlen szervezeti előfeltétele, hogy az egyéni választókörzetekben egy demokratikus ellenzéki jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben”. 

Botka László, az MSZP miniszterelnökjelöltje hétfőn a listás helyek felét ajánlotta a baloldali és centrista ellenzék többi pártjának, a DK-nak, a Momentumnak, az Együttnek, a Párbeszédnek és az LMP-nek. Elképzelése szerint a felajánlott helyeken a többi párt az elmúlt fél év közvélemény-kutatási eredményeinek arányában osztozhatna. Szerdán az MSZP már abba is belement volna, hogy  ha a többieknek oké, rajta lehet a közös ellenzéki listán Gyurcsány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.