Razziázott a spanyol rendőrség a katalán kormány kommunikációs központjában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Razziát tartott a spanyol rendőrség szombaton a katalán kormány távközlési és informatikai központjában. - jelentette a La Vangardia című újság hírportálja, a RAC1 helyi keresedelmi rádió közlésére hivatkozva.

A rendőrség és a spanyol belügyminisztérium nem tudta megerősíteni az akció hírét. 

A katalán legfelsőbb bíróság (TSJC) pénteken arra szólította fel a Google-t, hogy blokkolja és törölje azt az applikációt, amelyet a katalán kormány készíttetett, hogy a választók megkereshessék, hova kell menniük szavazni vasárnap a spanyol hatóságok által betiltott függetlenségi népszavazáson. (Reuters/MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.