Sírva beszélt a népszavazásról a Barcelona hátvédje

futball
2017 október 01., 19:57
comments 207
link Forrás

Labdarúgó-karrierje legrosszabb élményének nevezte Gerard Piqué, a Barcelona hátvédje a vasárnap délutánt, amikor a csapat zárt kapuk mögött játszotta le a Las Palmas elleni bajnoki meccset, miközben az utcákon több százan sérültek meg a katalán népszavazáson. Könnyek között beszélt erről a riportereknek.

„Nagyon nehéz volt így játszani. A meccs előtt vitatkoztunk erről az öltözőben, különböző vélemények voltak, és megértem azokat a szurkolókat, akik nem értenek egyet azzal, hogy pályára léptünk”

- mondta Piqué. A Barcelona a meccs elhalasztását kérte, de ebbe nem egyezett bele a szövetség. A csapat körül sokaknak nem tetszik, hogy ilyen körülmények között is pályára léptek, a vezetésből ketten le is mondtak emiatt.

Piqué azok között volt, akik szavaztak is a spanyol kormány által törvénytelennek nevezett népszavazáson. Emiatt a spanyol sportújságoktól kapott sok kritikát, felmerült fel az is, játszhat-e ezután a spanyol válogatottban.

Ezzel együtt is inkább azt gondolja, továbbra is játszani fog a nemzeti csapatban, mert sokan vannak az országban, akik nem értenek egyet azzal, ami vasárnap történt, és akik a demokráciában hisznek.

„Ha a szövetség azt gondolja, problémát jelentek, távozom a válogatottól a világbajnokság előtt.”

A nap eseményeiről azt mondta, az emberek nem voltak agresszívak, a rendőrök mégis így bántak velük. 

„Katalán vagyok, katalánnak érzem magam, és ma büszkébb vagyok a katalánokra, mint valaha.”

„A kormánypárt hazudik, és mindent megtesz, hogy minket, katalánokat állítson be rosszfiúnak. Pedig nem vagyunk rosszfiúk, csak szavazni akarunk.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.