18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Lövöldözés egy Las Vegas-i fesztiválon, már 50 halott, több mint 100 sérült

külföld
2017 október 02., 06:13
comments 226

A Las Vegas-i seriff, Joseph Lombardo egy korábbi sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy a támadásban minimum húsz ember vesztette életét, köztük rendőrök is, a sérültek száma már 100 fölé emelkedett. Azóta ez a szám is változott, 

a seriff már 50 halottról és több mint 200 sérültről beszél.

Ez minden idők legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkossága az országban, a rekordot eddig az orlandói mészárlás tartotta.

Donald Trump Twitteren biztosította együttérzéséről az áldozatokat és hozzátartozóikat.

Bár úgy vélik, a támadó egyedül gyilkolt, vele volt egy Marylou Danley nevű nő, akit még keresnek. Az ő fotóját azonnal nyilvánosságra is hozták. A lövöldöző nevét korábban nem adták ki, de Lombardo megerősítette, hogy a 64 éves fehér férfi, aki vélhetően a környéken élt, a Mandalay Bay hotel 32. emeletéről nyitott tüzet.

Az NBC azt írja, a férfit azonosították, Stephen Paddock valóban a közelben, Nevada államban élt. Az ABC-nek a rendőrség ezt az értesülést meg is erősítette.

link Forrás

Az MGM Resorts, a Mandala Bay Hotel tulajdonosa nyilatkozatot adottki, melyben szűkszavúan foglalják össze a helyzetet, és leírják, a rendőrség kérte őket a szállodák lezárására. Azt ígérik, amint több információ áll rendelkezésükre, közzéadják azt.

A country-fesztivál egyik fellépője, Jason Aldean, aki a támadás idején volt éppen színpadon, Instagramon tett közzé egy nyilatkozatot: "A ma este több mint rettenetes volt. Még mindig nem tudom, mint mondjak, de szeretném, ha mindenki tudná, hogy én és a stábom jól vagyunk.Azokra gondolok, és azokért imádkozom, akik érintettek a ma éjjel történtekben. Nagyon fáj a szívem attól, hogy ilyen történhetett bárkivel, aki azért jött el ma este, hogy jól érezze magát."

Korábban írtuk: Rengetegen sérültek meg, amikor egy fegyveres tüzet nyitott egy country-fesztiválon, melyet a Las Vegas-i szállodakomplexumokhoz közel, a Las Vegas Stripnél tartottak.  A legfrissebb értesülések szerint a lövöldöző automata fegyvert használt, több százan menekültek a lövések elöl. 

A Las Vegas-i rendőrség megerősítette, hogy a fegyverest lelőtték, és azt írják, nincs okuk azt gyanítani, hogy több elkövető lett volna. 

Egy szemtanú arról beszélt az ABC-nek, az egyik sérült a karjai között halt meg.

link Forrás

Az AP szerint a rendőrség lezárta a nagy Las Vegas-i szállodakomplexumok körül futó 7 km-es sávot, a Las Vegas Stripet. A helyi kórház szóvivője arról nyilatkozott, több embert is fogadtak súlyos, lövés által okozott sérülésekkel. 

photo_camera Fotó: David Becker/AFP
photo_camera Fotó: David Becker/AFP

Az első hírek arról szóltak, hogy kiürítik azt a Las Vegas-i kaszinót, melynek környékéről többen is jelezték, egy fegyveres féri ad le lövéseket az emberekre. A BBC arról írt, a lövöldözőt még nem fogták el. A Twitteren rengetegen írtak arról, hogy a  Mandalay Bay Casinóhoz közel valaki tüzet nyitott, az ott tartózkodók pedig fejvesztve menekülnek. Többen arról számoltak be, sérült embereket láttak, de egyelőre óriási a káosz.

Cikkünket frissítjük.

link Forrás

link Forrás

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.