A prostitúcióra fogja a melegek üldözését az azeri rendőrség

külföld
2017 október 03., 19:10
comments 32

A Human Rights Watch kedden publikált beszámolója szerint az azeri rendőrség valóságos hadjáratot indított a melegek ellen. Szeptember óta több tucat homoszexuális, biszexuális és transznemű embert tartóztattak le Bakuban homályos indokkal. Többeket megkínoztak, megvertek, sokaktól pénzt zsaroltak ki, illetve, hogy kényszerítették, hogy leplezzen le más homoszexuálisokat. A HRW mihamarabbi független vizsgálatot sürget.

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
photo_camera AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Az azeri rendőrség válaszul közölte: szeptember közepe óta 83 embert tartóztattak le prostitúció gyanújával, szerintük ezeknek az ügyeknek nincs közük a "szexuális kisebbségek üldözéséhez". Az AFP-nek Szamed Rahimli ügyvéd elmondta, eddig 34 fogvatartottal tudott találkozni, közülük mindössze ketten vallottak magukat bűnösnek prostitúció vádjában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.