Nincs visszaút: november végén kiírják a 1000 milliárdos kínai szupervasút kivitelezésére a közbeszerzést

POLITIKA
2017 október 03., 14:33
comments 96

Szijjártó Péter közölte kedden újságírókkal, hogy 

„november végén, 28-án kerül sor a Kína–Közép-Európa-csúcstalálkozóra itt, Budapesten, amikor is a kínai miniszterelnök hazánkba látogat, és találkozik a 16 kelet- és közép-európai ország miniszterelnökével. Ezen a csúcstalálkozón kerül kiírásra az a tender, amely már a Budapest–Belgrád-vasútvonal magyarországi szakaszának építésére vonatkozik."

A HírTV beszámolója szerint a külügyminiszter hozzátette, hogy a szerbek is jól állnak az előkészületekkel: a tervek szerint "éppen a csúcstalálkozó idején kezdik majd meg Stara Pazovánál az építési munkálatoka.” 

photo_camera Fotó: KKM

A Budapest-Belgrád közti vasútvonal eredetileg 472 milliárdosra tervezett,  jelenleg inkább 750, kamatostul pedig már 949 milliárdos beruházás az optimista becslések szerint 2400 év alatt akár meg is térülhetne, addig csupán annyi járulékos haszonnal jár, hogy Budapestről újra annyi idő alatt lehet majd eljutni vasúton Belgrádba, mint egykor a Monarchiában. A vasút nyomvonalára a kínaiak még csak egy összeszerelőüzemet sem terveznek felhúzni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.