Befogadná az Őcsényről kitiltott menekülteket Cserdi polgármestere

politika
2017 október 04., 17:44

A baranyai település független polgármestere a Hír TV Szabadfogás című műsorának vendégeként beszélt arról, hogy mi történne, ha esetleg emberszámba vennénk azokat, akik menekülni kénytelenek otthonaikból. Bogdán László azt mondta, ő nagyon szívesen fogadna a falujában mindenkit, akit máshonnét elüldöztek, és akikkel szemben a magyar kormányfő szerint minden indulat megalapozott. A polgármester még a távozott őcsényi polgármesternek, Fülöp Jánosnak is menedéket ajánlott.

„Én megértem a polgit. Én a polgit is befogadom, és itt szeretném fölajánlani azt a lehetőséget, hogy Cserdibe szívesen látjuk ezeket az embereket. Megtisztelő lenne számunkra, hogyha ezeket az embereket nem terroristának és nem mindenféle jelzővel illetnénk. Ezek egyszerű emberek, akik bajban vannak. Miniszterelnök úr, most majd ne dobjanak a fekete autóba, de én szeretném, hogyha ezeket az embereket egy picit jobban figyelnénk és óvnánk.”

Cserdi korábban is mondott már erőseket bevándorlás témában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.