Polt Péter mindenkit megnyugtatott: nem zajlik nyomozás a Magyarországra érkezett azeri pénzek ügyében

bűnügy
2017 október 4., 20:27
comments 117
photo_camera Polt Péter mosolyog Orbán Viktorra Fotó: Botos Tamás/444

„Indult-e nyomozás az azeri pénzek Magyarországra érkezés e és a baltás gyilkos kiadása közötti összefüggés feltárására?” 

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa intézte a fenti írásbeli kérdést Polt Péter főügyészhez azok után, hogy kiderült: Azerbajdzsán kormánya 3 milliárdos alapból fizetett le európai politikusokat és újságírókat,  és a pénzekből épp akkoriban érkeztek nagyobb összegek - dollármilliók - Magyarországra, közelebbről Budapestre, hogy a kormány szabadon engedte volna Ramil Safarovot, ismertebb nevén a baltás gyilkost.

Orbán Viktor miniszterelnök az esettől függetlenül is nagyon közeli és szívélyes kapcsolatot ápol Ilham Aliyev azeri diktátorral.  

"A kérdésében jelzett ügyben az ügyészségen nem volt és jelenleg sincs folyamatba n büntetőeljárás"

- nyugtatott meg mindenkit a mindig kimért és higgadt főügyész, hozzátéve, hogy egyébként is "a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem, valamint a bűncselekmények megelőzésének, felderítésének és nyomozásának elősegítése céljából kapott pénzügyi információk operatív elemzése, értékelése, továbbítása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozá s Elleni Iroda feladatkörébe tartozik".  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt