Polt Péter mindenkit megnyugtatott: nem zajlik nyomozás a Magyarországra érkezett azeri pénzek ügyében

bűnügy
2017 október 04., 20:27
comments 116
Polt Péter mosolyog Orbán Viktorra
photo_camera Polt Péter mosolyog Orbán Viktorra Fotó: Botos Tamás/444

„Indult-e nyomozás az azeri pénzek Magyarországra érkezés e és a baltás gyilkos kiadása közötti összefüggés feltárására?” 

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa intézte a fenti írásbeli kérdést Polt Péter főügyészhez azok után, hogy kiderült: Azerbajdzsán kormánya 3 milliárdos alapból fizetett le európai politikusokat és újságírókat,  és a pénzekből épp akkoriban érkeztek nagyobb összegek - dollármilliók - Magyarországra, közelebbről Budapestre, hogy a kormány szabadon engedte volna Ramil Safarovot, ismertebb nevén a baltás gyilkost.

Orbán Viktor miniszterelnök az esettől függetlenül is nagyon közeli és szívélyes kapcsolatot ápol Ilham Aliyev azeri diktátorral.  

"A kérdésében jelzett ügyben az ügyészségen nem volt és jelenleg sincs folyamatba n büntetőeljárás"

- nyugtatott meg mindenkit a mindig kimért és higgadt főügyész, hozzátéve, hogy egyébként is "a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem, valamint a bűncselekmények megelőzésének, felderítésének és nyomozásának elősegítése céljából kapott pénzügyi információk operatív elemzése, értékelése, továbbítása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozá s Elleni Iroda feladatkörébe tartozik".  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.