A Google új fülhallgatója élőben tolmácsolja azt, amit mondanak neked

TECH
2017 október 05., 10:08
comments 133

Star Trekbe illő, de teljesen valódi fejlesztéssel lépett elő a Google: a 159 dollárért árult új, Pixel Buds nevű drótnélküli fülhallgatójuk egyik szuperképessége az, hogy tolmácsgépként működik, de lényegében valós időben. Az eszközbe integrálták a Google Translate fordítóprogamot, amit a jobb fülünkbe dugott dugasz megkopogtatásával indíthatunk el.

Ha tényleg jól működik, akkor igazi sci-fis hangulatú eszköz lehet a tolmácsoló füldugó, ami első körben negyven nyelven fog működni. Mármint olyankor, ha két, egyaránt a Google új telefonjával és az ahhoz vásárolt dugasszal rendelkező, egymás nyelvét nem beszélő felhasználó találkozik, és a közös nyelv hiánya ellenére képesek voltak megkérdezni a másiktól, hogy ők is korszerű dizájndugaszt használnak-e.

Ráadásul olyan júzerekre van szükség, akiket nem zavar, hogy a Google rögzíti minden lefordított beszélgetésüket.

A kütyü képességeiről eddig csak a díszbemutatóján előadott demóbeszélgetés árulkodott, de ott némileg könnyített pályán futottak a marketingversenyzők, ugyanis egy angol és egy svéd anyanyelvű ember beszélgetett egymással. A rövid, problémamentes mondatokat a gép tényleg konszekkutív tolmács módjára fordította rokon nyelvről rokon nyelvre. De rövidesen úgyis kiderül a gyakorlatból, hogy a cucc tényleg képes-e az élőbeszéd sebességével fordítani éles helyzetben.

A Google Fordító bakijai eddig is népszerű viccforrások voltak, most képzeld el ugyanazt élőben és kimondva!

Az új fülhallgató másik bizarr tulajdonsága, hogy bár drótnélküli, a bal és a jobb fülbe való dugaszokat drót köti össze egymással.

(via Ars Technica

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.