Veszített a Fradi, ki kell adnia, mire költötte 2011 és 2016 között a tao-pénzeket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Demokratikus Koalíció, ami a tao-támogatásokból milliárdokat kaszáló egyesületek ellen indított közérdekűadat-igénylési pereket, másodfokon is nyert a Ferencvárossal szemben – írja az Index.

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, megerősítette, hogy az államkassza helyett a sportkluboknak utalt társasági adó közpénz.

(Csak tavaly 135,1 milliárd forint tao-pénz ment a költségvetés helyett sportra.)

A Ferencvárosnak tehát ki kell adnia a 2011. július 1. és 2016. november 30. között kapott támogatások felhasználásra vonatkozó összes adatot, kimutatást, az összes szerződés és az azokhoz tartozó számlák, teljesítési igazolások másolatát – írja a lap.

Az előző, lecserélt ferencvárosi kabalasas

Az Index szerint viszont valószínűleg a jogerős ítélet ellenére sem fogják ezt megtenni, inkább az időt húzzák, még akkor is, ha feljelentik őket, mert azt remélik: a Kúria – a Puskás Akadémia ügyében – felülírja az általános joggyakorlatot. Persze nevetséges, hogy itt tartunk, hiszen az Orbán vezette kormányzati mozgalom úgy tagadja, hogy a tao közpénz, hogy ők maguk nevezték annak, amikor a támogatási forma elfogadásáért érveltek Brüsszelben.

A DK egyébként eddig minden egyes ilyen eljárást megnyert, például ma Szegeden, ahol a Tisza Volán SC veszített első fokon. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.