Veszített a Fradi, ki kell adnia, mire költötte 2011 és 2016 között a tao-pénzeket

2017 október 5., csütörtök 16:16
111

A Demokratikus Koalíció, ami a tao-támogatásokból milliárdokat kaszáló egyesületek ellen indított közérdekűadat-igénylési pereket, másodfokon is nyert a Ferencvárossal szemben – írja az Index.

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, megerősítette, hogy az államkassza helyett a sportkluboknak utalt társasági adó közpénz.

(Csak tavaly 135,1 milliárd forint tao-pénz ment a költségvetés helyett sportra.)

A Ferencvárosnak tehát ki kell adnia a 2011. július 1. és 2016. november 30. között kapott támogatások felhasználásra vonatkozó összes adatot, kimutatást, az összes szerződés és az azokhoz tartozó számlák, teljesítési igazolások másolatát – írja a lap.

Az előző, lecserélt ferencvárosi kabalasas

Az Index szerint viszont valószínűleg a jogerős ítélet ellenére sem fogják ezt megtenni, inkább az időt húzzák, még akkor is, ha feljelentik őket, mert azt remélik: a Kúria – a Puskás Akadémia ügyében – felülírja az általános joggyakorlatot. Persze nevetséges, hogy itt tartunk, hiszen az Orbán vezette kormányzati mozgalom úgy tagadja, hogy a tao közpénz, hogy ők maguk nevezték annak, amikor a támogatási forma elfogadásáért érveltek Brüsszelben.

A DK egyébként eddig minden egyes ilyen eljárást megnyert, például ma Szegeden, ahol a Tisza Volán SC veszített első fokon. (Index)