10 pontos médiahekknek nevezi az Echo TV újságírója Simicska házának összegraffitizését, pedig simán csak hazugság volt

media
2017 október 06., 10:06
comments 191

Péntek délelőtt robbantott az Echo TV Informátor című „oknyomozó” magazinműsora: kiraktak egy videót a Facebookra azzal a szöveggel, hogy

„Összegraffitizte Simicska házát az Echo Tv”

link Forrás

A videón az látható, ahogyan Losonczi Kata, Mészáros Lőrinc tévéjének riportere festékszóróval felfújja egy falfelületre, hogy HAJRÁ LAJOS, majd egy vágás után Simicska háza látszik a felirattal. Valószínűleg ezzel akarták promózni a műsoruk új epizódját, amiben nekimennek Simicskának, amiért az exfideszes milliárdos (és az Echo TV munkatársai közül többek korábbi munkaadója) kedden hajnalban saját cégének hirdetőoszlopaira fújkálta Veszprémben, hogy

Orbán egy geci.

Mivel az Echo TV videójában lefújt falfelület színében és állagában is különbözik Simicska házának falától, meg is indultak a találgatások, hogy tényleg Simicska házát fújta-e le a stáb.

Az Index jelezte is, hogy a ház nincs lefújva, és erről posztolt képet a Facebookra Kész Zoltán veszprémi képviselő is.

link Forrás

Szarvas Szilveszter, az Echo TV és a Pesti Srácok munkatársa pedig később azt írta a Facebookon egy zárt csoportban, hogy

„Ez egy 10 pontos médihekk volt, ti meg jól bekajáltátok. Pedig a felvételen is tisztán látszik, hogy más a falfelület.”

Őt is és az Echo TV-t is kérdeztük, hogy miért állította az Informátor és az Echo TV Facebook-oldala is azt, hogy Simicska házát graffitizték össze. Szarvas ezt válaszolta:

„Ez egy promóciós videó, amelyben egy videótrükköt alkalmaztunk. Virtuálisan graffitiztük össze Simicska házát. Kíváncsiak voltunk a ballib sajtó reakciójára, körülbelül erre tippeltünk. Bízom benne, hogy Simicska hajnali akciója után magát az oligarchát is megkerestétek ugyanezekkel, vagy hasonló kérdésekkel.”

Kérdeztük azt is, hogy akkor miért hazudja azt az Informátor és az Echo TV Facebook-oldala is, hogy összegraffitizték Simicska házát, és hogy ez a hazugság-e maga a médiahekk, de erre egyelőre nem kaptunk érdemi választ. Ha kapunk, frissítjük a posztot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.