A Városliget mellett kapott kórházat a Magyar Művészeti Akadémia

belföld
2017 október 06., 11:41
comments 41

A hvg.hu kormányzati értesülésre hivatkozva írja, hogy az MMA tulajdonába kerül a Városliget mellett lévő egykori BM Kórház. 

A Városligeti fasor 9–13. szám alatt fekvő, egykor Korvin Ottó nevét viselő kórházat 2007-ben zárták be, azóta az enyészeté a 17 ezer négyzetméteres telken álló, 26 ezer négyzetméteres bauhaus épületegyüttes. 

A Magyar Művészeti Akadémia eddig is nagyon értékes ingatlanokra tette rá a kezét, hozzájuk tartozik a Pesti Vigadó, a Műcsarnok, az Andrássy úti egykori MUOSZ-székház, és a Budakeszi úti Hild-villa is. A hvg.hu úgy tudja, az eredetileg a  Budapest Környéki Törvényszéknek szánt területen tervezett beruházás becsült költségei elszálltak, így a megkezdett munkálatokat befejezték.

Az egykori BM Kórház lerohadt épületében két éve forgattunk. 

link Forrás

Itt az állókép szerelmesei is megnézhetik, milyen állapotban volt akkor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.