Andy Vajna embere trükkel akadályozta meg, hogy a Médiatanács elkaszálja őket

media
2017 október 06., 04:43
comments 95

Azért halasztotta el a Médiatanács a békéscsabai rádiós pályázat vizsgálatával foglalkozó napirendi pontot, mert beszaladt a hatósághoz a pályázó Andy Vajna cégének képviselője - ezt írásban is elismerték a 24.hu-nak.

A médiatanács január 24-én tűzte napirendre a békéscsabai helyi 88,9 MHz-es kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázatok alaki vizsgálatára irányuló döntést, de azt a testület kénytelen volt elhalasztani. Mint kiderült, azért, mert aznap nem sokkal tíz előtt az Andy Vajna tulajdonában lévő Radio Plus Kft (a budapesti Rádió 1 üzemeltetője, ez pályázott a békéscsabai helyi 88,9 MHz-re) képviseletében valaki személyesen ment be a testülethez, és még gyorsan beadott egy a pályázathoz kapcsolódó iratot.

Vajna cégét az aznap délben kezdődő ülésen valószínűleg kizárták volna a pályázatból, nem csak alaki érvénytelenség miatt, hanem mert az indulás feltételeként megszabott, a rádió kezdeti működését fedező összeget tartalmazó bankszámlát a cég csak aznap reggel nyitotta meg.

A Médiatanács végül mégis Vajna cégét hozta ki nyertesnek a helyi rádiósokkal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.