Megint, megint és megint! Elromlott egy felújított metró ajtaja

Budapest
2017 október 06., 17:12
comments 124

Ma délután, 16:34 órakor a Pöttyös utcánál egy korszerűsített M3 szerelvénynél ajtóhiba lépett fel. Az utasokat leszállították, a szerelvény utasok nélkül a kocsiszínbe közlekedett.

Ezt tudtuk meg a BKV-tól pénteken. Azért kérdeztük meg, hogy mi történt, mert egy olvasónk írt, hogy leszállították a metróról, műszaki okokra hivatkozva.

Az M3-as vonal Oroszországban felújított szerelvényei megoldhatatlannak tűnő ajtóproblémáktól szenvednek. 

Elromlott az ajtó, le kellett szállni.
photo_camera Elromlott az ajtó, le kellett szállni. Fotó: Olvasónk.

Utoljára vasárnap romlott el az egyiknek az ajtaja, szeptemberben állítólag egy szabotőr fakockával akadályozta az ajtót, de augusztusban is volt vagy három ajtóhiba, július végén pedig itt összesítettük az addigi problémákat, vagy húszat. 

Jöttek mérnökök Oroszországból, átnézték az egészen bonyolult konstrukciót sokszor, kivonták majd visszaengedték a forgalomba a szerelvényeket, de ez az ajtóprobléma csak nem tűnik megoldhatónak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.