Nincs megállás: a Duna Aréna medencéi miatt még 50 millióval drágult a vizes vébé

gazdaság
2017 október 10., 09:52

Nem a Valtonnak odagurított 72 millió forint volt az egyetlen tétel, amivel hétfőn tovább nőttek az augusztusban véget ért vizes vébé költségei. Ugyanis egy másik közlemény szerint a vébét szervező Bp2017 Kft. 

a  Duna Aréna és a FINA Market üzemeltetése kötött szerződést is feljebb tornázta 50 millió forinttal.

Ezzel a két tétellel hétfőn már összesen 122 millióval drágult a nyári vizes vébé. 

A  B-Omega-T Kft. idén májusban szerezte meg a megbízást 497 millió forintért. Ez most 547 millióra ugrott.

A költségnövekedést a közleményben azzal indokolták, hogy csak később derült ki, hogy a világbajnokság után a Duna Arénában az utómunkálatok alatt is szükség van a bemelegítő medencetérben található bemelegítő, tanmedence a szükséges kiegészítő helyiségek és rendszerek üzemeltetésére. A B-Omega-T eredetileg augusztus végéig látta volna el a feladatot, a mostani módosításnak köszönhetően december végéig üzemeltethetik a medencéket. 

A Duna Arénát a vébé után  Hosszú Katinka és Shane Tusup-féle Iron Aquatics kezdte használni, de azt senkinek sem árulták el, milyen feltételekkel kapták meg a létesítményt. (via Átlátszó

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.