Elképesztő magyarázatot találtak ki a szervezők arra, miért drágul még 72 millióval a vizes vébé

gazdaság
2017 október 10., 08:55
comments 47

Az uniós közbeszerzési értesítő keddi közleményéből derült ki, hogy 

a vizes vébét szervező Bp2017 Kft. utólag nettó 72 millió forinttal megemelte a Valton Securityvel kötött szerződésének összegét.

A kormány kedvenc biztonsági cége, amely többek között az állami ünnepségeket, a városligeti építkezéseket és a bulinegyedet is védi, idén kapott megbízást arra, hogy 1,096 milliárd forintért biztosítsa a vizes vébé helyszíneit. A mostani szerződésmódosítás ezt az összeget toldotta meg még 72 millió forinttal, így a végleges összeg 1,168 milliárd lett.

A Valton emberei ellenőrzik a résztvevőket Orbán Viktor március 15-i beszéde előtt 2017-ben.
photo_camera A Valton emberei ellenőrzik a résztvevőket Orbán Viktor március 15-i beszéde előtt Fotó: Botos Tamás/444

Időugrás

A közleményből annyi derül ki, hogy előre nem látható körülmények miatt nem fértek bele az eredeti keretbe. A szervezőket például az is váratlanul érte, hogy FINA Elite vébé és a FINA Masters vébé között el fog telni egy hét:

„A FINA Elite és a FINA Masters versenysorozatok az eredeti tervek szerint rögtön egymást követően kezdődtek volna, ehhez képest a 31.7.-6.8.2017. közötti időszakban is szükséges az őrzés-védelmi feladatok ellátása, mely többlet igényként jelentkezik.”

A profiknak rendezett világbajnokság július 30-án ért véget, a Masters pedig augusztus 7-én kezdődött. Mivel a Valtonnak a kettő közötti héten is őriznie kellett a helyszíneket, a szervezők most kifizetik a többletfeladatok árát.

Túl sok néző

A közlemény szerint az is megdobta a költségeket, hogy többen voltak kíváncsiak a magyar csapat meccseire, mint várták:

„a FINA Masters Világbajnokság vízilabda tornájának keretében megrendezett magyar csapat mérkőzései esetében az előzetes igényfelmérések alapján nagyobb érdeklődés várható, amelynek biztosítása szintén többlet őrzés-védelmi szolgáltatás igénybevételével jár.”

Valóban meglepő lehetett, hogy a magyar szurkolók kiváncsiak voltak a Kásás-féle aranycsapatra, amineka meccseire minden legy elővételben elkelt. 

Megnövekedett terület 

Valahogy azzal sem számoltak, hogy nagyobb területen kell bontani a Masters után, mint azt tervezték:

„A FINA Masters Világbajnokságot követő rendezvényterületek bontása a tervezetthez képest nagyobb, megnövekedett területen fog megvalósulni, melyre vonatkozóan szintén pótlólagos szolgáltatást kell megrendelni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.