Matolcsy szerint „naggyon jó hír”, hogy öt év alatt a hétszeresére ugrottak a fizetések a jegybank döntéshozóinál

Hétfőn reggel írta meg a 24.hu, hogy amíg az előző jegybankelnök, Simor András fizetését 2 millió forintban korlátozta az Orbán-kormány, Matolcsy György bérét 5 millióra emelte, és nemcsak ő bére ugrott meg az elmúlt 5 évben, hanem szinte az összes döntéshozóé is. A 24 összesítése szerint 2012 végén 355 millió forintot fizettek ki egy hónapban az MNB-seknek, amiből közel 60 millió a vezetőkhöz és vezető tisztségviselőkhöz került. Idén június végén már 1,3 milliárd forint volt az összeg, és majdnem 190 millió forint került a vezetőkhöz és vezető tisztségviselőkhöz.

A jegybank döntéshozó szervénél, a monetáris tanácsnál pedig öt év alatt a hétszeresére nőttek a bérek.

Erről megkérdeztük Matolcsyt is a parlamentben, de csak annyit mondott, hogy szerinte a jegybanki bérek növekedése

„Naggyon jó hír”

majd elviharzott a kíséretével.

Nem sokkal ezután a jegybankelnök a parlamentben egy, a rokonainak juttatott kifizetéseket firtató kérdésre azzal válaszolt, hogy mivel ő vallásos, a Föld minden lakója a rokona.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.