Matolcsy szerint „naggyon jó hír”, hogy öt év alatt a hétszeresére ugrottak a fizetések a jegybank döntéshozóinál

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőn reggel írta meg a 24.hu, hogy amíg az előző jegybankelnök, Simor András fizetését 2 millió forintban korlátozta az Orbán-kormány, Matolcsy György bérét 5 millióra emelte, és nemcsak ő bére ugrott meg az elmúlt 5 évben, hanem szinte az összes döntéshozóé is. A 24 összesítése szerint 2012 végén 355 millió forintot fizettek ki egy hónapban az MNB-seknek, amiből közel 60 millió a vezetőkhöz és vezető tisztségviselőkhöz került. Idén június végén már 1,3 milliárd forint volt az összeg, és majdnem 190 millió forint került a vezetőkhöz és vezető tisztségviselőkhöz.

A jegybank döntéshozó szervénél, a monetáris tanácsnál pedig öt év alatt a hétszeresére nőttek a bérek.

Erről megkérdeztük Matolcsyt is a parlamentben, de csak annyit mondott, hogy szerinte a jegybanki bérek növekedése

„Naggyon jó hír”

majd elviharzott a kíséretével.

Nem sokkal ezután a jegybankelnök a parlamentben egy, a rokonainak juttatott kifizetéseket firtató kérdésre azzal válaszolt, hogy mivel ő vallásos, a Föld minden lakója a rokona.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.