Kaliforniában már jövőre közlekedhetnek a vezető nélküli autók

közlekedés
2017 október 12., 02:22
comments 58
Egy autonómmá alakított Ford Fusion az Mcity Tesztközpontban próbál nem elütni egy biciklistát.
photo_camera Egy autonómmá alakított Ford Fusion az Mcity Tesztközpontban próbál nem elütni egy biciklistát. Fotó: JEFF KOWALSKY/AFP

2018-tól akár vezető nélküli autók is közlekedhetnek Kaliforniában, döntöttek szerdán az illetékes hatóságok. A szabályozás szerint a forgalmi engedély kiadásának feltétele, hogy valakinek felügyelnie kell az autonóm technológia működését, de ennek a valakinek nem feltétlenül kell a kocsi vezetőülésében ülnie.

A hatóság szerint az új szabályozás célja, hogy "ne akadályozza fölöslegesen a technikai fejlődést".

Az Egyesült Államokban több autógyártó is tesztel önvezető autókat, kereskedelmi forgalmazásukat három éven belülre ígérik. Kalifornia az első állam, ahol engedélyezik a járművek közlekedését, itt eddig 42 vállalatnak volt engedélye tesztelésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.