6,5 milliárdos gigatendert nyertek Csetényi Csaba cégei a Miniszterelnökségtől

2017 október 13., péntek 12:17
110
Csetényi Csaba Fotó: Botos Tamás / 444

Két részes gigatendert nyert el a Közbeszerzési Értesítő szerint a Network 360 és az Affiliate Network konzorciuma a Miniszterelnökségtől - írja a Kreatív. 

  • Kreatív tervezési és gyártási feladatok, nyomdai feladatok elvégzésére, valamint médiavásárlásra 5,3 milliárd forintot
  • PR feladatok, rendezvényszervezési feladatok, közvélemény- és piackutatások elvégzésére további 1,2 milliárd forintot számlázhat majd ki a két vállalat. 

A hírben két meglepő dolgot is fel lehet fedezni. Egyfelől orábban a médiapiacon az a hír járta, és a közbeszerzések alakulása is ebbe az irányba mutatott, hogy Csetényi Csaba és cégei - állítólagos "elszámolási viták okán" -  kikerültek a kedvezményezettek köreiből, és helyüket továbbiakban Balásy Gyula és a Lounge Design veszi majd át. 

Most úgy tűnik, Csetényi - aki korábban Rogán Antal szomszédjaként vált ismertté - mégis körön belül maradhat, méghozzá viszonylag huzamosabb ideig, mivel a keretszerződés a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2020 végéig érvényes. 

Viszont a fenti szerződést nem a kommunikációs tenderek lebonyolításával megbízott, Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kötötte meg, hanem a Csetényiékkel korábban távolságot tartó Lázár János vezette Miniszterelnökség. 

A pénzt ettől függetlenül a konzorcium továbbra is kormányzati kreatívok, rendezvények és propagandaanyagok megszervezésére és előállítására fordítja majd.(Kreatív)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt