6,5 milliárdos gigatendert nyertek Csetényi Csaba cégei a Miniszterelnökségtől

Csetényi CsabaFotó: Botos Tamás / 444

Két részes gigatendert nyert el a Közbeszerzési Értesítő szerint a Network 360 és az Affiliate Network konzorciuma a Miniszterelnökségtől - írja a Kreatív. 

  • Kreatív tervezési és gyártási feladatok, nyomdai feladatok elvégzésére, valamint médiavásárlásra 5,3 milliárd forintot
  • PR feladatok, rendezvényszervezési feladatok, közvélemény- és piackutatások elvégzésére további 1,2 milliárd forintot számlázhat majd ki a két vállalat. 

A hírben két meglepő dolgot is fel lehet fedezni. Egyfelől orábban a médiapiacon az a hír járta, és a közbeszerzések alakulása is ebbe az irányba mutatott, hogy Csetényi Csaba és cégei - állítólagos "elszámolási viták okán" -  kikerültek a kedvezményezettek köreiből, és helyüket továbbiakban Balásy Gyula és a Lounge Design veszi majd át. 

Most úgy tűnik, Csetényi - aki korábban Rogán Antal szomszédjaként vált ismertté - mégis körön belül maradhat, méghozzá viszonylag huzamosabb ideig, mivel a keretszerződés a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2020 végéig érvényes. 

Viszont a fenti szerződést nem a kommunikációs tenderek lebonyolításával megbízott, Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kötötte meg, hanem a Csetényiékkel korábban távolságot tartó Lázár János vezette Miniszterelnökség. 

A pénzt ettől függetlenül a konzorcium továbbra is kormányzati kreatívok, rendezvények és propagandaanyagok megszervezésére és előállítására fordítja majd.(Kreatív)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.