6,5 milliárdos gigatendert nyertek Csetényi Csaba cégei a Miniszterelnökségtől

Média
2017 október 13., 12:17
comments 103
Csetényi Csaba
photo_camera Csetényi Csaba Fotó: Botos Tamás / 444

Két részes gigatendert nyert el a Közbeszerzési Értesítő szerint a Network 360 és az Affiliate Network konzorciuma a Miniszterelnökségtől - írja a Kreatív. 

  • Kreatív tervezési és gyártási feladatok, nyomdai feladatok elvégzésére, valamint médiavásárlásra 5,3 milliárd forintot
  • PR feladatok, rendezvényszervezési feladatok, közvélemény- és piackutatások elvégzésére további 1,2 milliárd forintot számlázhat majd ki a két vállalat. 

A hírben két meglepő dolgot is fel lehet fedezni. Egyfelől orábban a médiapiacon az a hír járta, és a közbeszerzések alakulása is ebbe az irányba mutatott, hogy Csetényi Csaba és cégei - állítólagos "elszámolási viták okán" -  kikerültek a kedvezményezettek köreiből, és helyüket továbbiakban Balásy Gyula és a Lounge Design veszi majd át. 

Most úgy tűnik, Csetényi - aki korábban Rogán Antal szomszédjaként vált ismertté - mégis körön belül maradhat, méghozzá viszonylag huzamosabb ideig, mivel a keretszerződés a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2020 végéig érvényes. 

Viszont a fenti szerződést nem a kommunikációs tenderek lebonyolításával megbízott, Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kötötte meg, hanem a Csetényiékkel korábban távolságot tartó Lázár János vezette Miniszterelnökség. 

A pénzt ettől függetlenül a konzorcium továbbra is kormányzati kreatívok, rendezvények és propagandaanyagok megszervezésére és előállítására fordítja majd.(Kreatív)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.