A Miss Oroszország nyertesei megköszönték Putyinnak, hogy náluk nincsenek olyan szexuális zaklatások, mint Hollywoodban

Alexandrova és PopovaFotó: Alexey Kudenko/Sputnik

Az orosz hírügynökség számolt be róla, hogy az orosz szépségverseny győztese, Polina Popova, illetve a második helyezett, Ksenia Alexandrova közös sajtótájékoztatót tartott a rendezvény után, amin szóba került a Hollywoodot éppen megrázó ügy is, azaz hogy Harvey Weinstein sztárproducer évtizedeken át zavartalanul erőszakoskodhatott és zaklathatott nőket. 

„Azt gondolom, hogy ilyen helyzet nem fordulhat elő Oroszországban, és ezt meg kell köszönnünk Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak és az ő intézkedéseinek. Nagyon ritka, hogy ilyen esetekről halljunk az országunkban, és nagyon örülök ennek.”

– mondta el Alexandrova, míg Popova azzal folytatta, hogy ő például sosem volt kellemetlenkedő férfiak célpontja:

„Szerintem minden a nőn múlik, nem tudom, például Angelina Jolie hogyan viselkedett, ő (mármint Weinsten) volt a munkaadója végül is”, mondta még el Popova. 

Annak ellenére amúgy, hogy mit mondott a két induló, a nők elleni erőszak egyre gyakrabban felmerülő téma Oroszországban, annak ellenére is, hogy az orosz törvényalkotók szinte egyhangúlag fogadtak el egy módosítást idén, ami dekriminalizálta a családon belüli erőszak egyes formáit. (MoscowTimes)