Az iraki kormányerők hadműveleteket kezdtek az iraki kurdok ellen Kirkuk tartományban

Az iraki kormányerők pénteken megkezdték hadműveleteiket a kurdok ellen Kirkuk tartományban - jelentette be a hadsereg egyik tábornoka, miközben a kurdok azt hangoztatják, hogy készek megvédeni magukat.

Kirkukot a kurd haderő védte meg az ISIS-től, miután az iraki katonák elmenekültek a terroristák elől. A kurdok az ISIS visszaverése után sem voltak hajlandóak kiüríteni a várost, ami eredetileg nem tartozott közigazgatásilag a kurd régióhoz, de a kurdok a magukénak tekintik.

A kurdok már pénteken több ezer, felfegyverzett pesmergát (így hívják az Iraki Kurd Régió katonáit) küldtek Kirkuk térségébe, mert már akkor iraki támadástól tartottak.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.