Marco Rossi vagy Szabics Imre követheti Storckot a szövetségi kapitányi poszton

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Nem teljesítette a magyar válogatott a hazai futballvezetés és a politika vágyait sem a világbajnoki selejtezőkön, a csapat kikapott Andorrában és nem tudott nyerni Feröeren sem. A Blikk szerint a betliért az MLSZ le akarja váltani Bernd Storck szövetségi kapitányt, és már keresik is az éve 1,7 millió eurót (530 millió forintot) kereső, a sportigazgatói állást is betöltő német edző utódát.

A lap azt írja, hogy a posztra az 53 éves olasz Marco Rossi vagy a 36 éves, korábbi válogatott Szabics Imre a legesélyesebb.

Rossi korábban bajnokságot nyert a Honvéddal, tehát nem ismeretlen számára a magyar foci, igaz, most a szlovák első osztályban játszó Dunaszerdahely csapatát irányítja.

„Ma értesültem arról, hogy szóba került a nevem, teljesen váratlanul ért, nem számítottam rá. Már az büszkévé tesz, hogy egyáltalán erről beszélnek az emberek. Eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptam az ügyben az MLSZ-től. Érvényes szerződésem van a DAC-cal, de nyitott vagyok a tárgyalásra” - mondta Rossi a Blikknek.

A másik jelölt, Szabics Imre korábban is a válogatott mellett dolgozott, Dárdai Pál vette fel, de pont Strock rúgta ki 2015 őszén.

Rajtuk kívül esélyesek lehetnek még:

  • a német Leipzig másodedzője, Lőw Zsolt,
  • a 2012-ben a Videotont Európa-liga-csoportkörbe vezető portugál Paulo Sousa,
  • László Csaba,
  • Bölöni László,
  • a felnőttcsapatnál másodedző Szélesi Zoltán,
  • az NB I-es trénerek közül Herczeg András.
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.