Marco Rossi vagy Szabics Imre követheti Storckot a szövetségi kapitányi poszton

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem teljesítette a magyar válogatott a hazai futballvezetés és a politika vágyait sem a világbajnoki selejtezőkön, a csapat kikapott Andorrában és nem tudott nyerni Feröeren sem. A Blikk szerint a betliért az MLSZ le akarja váltani Bernd Storck szövetségi kapitányt, és már keresik is az éve 1,7 millió eurót (530 millió forintot) kereső, a sportigazgatói állást is betöltő német edző utódát.

A lap azt írja, hogy a posztra az 53 éves olasz Marco Rossi vagy a 36 éves, korábbi válogatott Szabics Imre a legesélyesebb.

Rossi korábban bajnokságot nyert a Honvéddal, tehát nem ismeretlen számára a magyar foci, igaz, most a szlovák első osztályban játszó Dunaszerdahely csapatát irányítja.

„Ma értesültem arról, hogy szóba került a nevem, teljesen váratlanul ért, nem számítottam rá. Már az büszkévé tesz, hogy egyáltalán erről beszélnek az emberek. Eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptam az ügyben az MLSZ-től. Érvényes szerződésem van a DAC-cal, de nyitott vagyok a tárgyalásra” - mondta Rossi a Blikknek.

A másik jelölt, Szabics Imre korábban is a válogatott mellett dolgozott, Dárdai Pál vette fel, de pont Strock rúgta ki 2015 őszén.

Rajtuk kívül esélyesek lehetnek még:

  • a német Leipzig másodedzője, Lőw Zsolt,
  • a 2012-ben a Videotont Európa-liga-csoportkörbe vezető portugál Paulo Sousa,
  • László Csaba,
  • Bölöni László,
  • a felnőttcsapatnál másodedző Szélesi Zoltán,
  • az NB I-es trénerek közül Herczeg András.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.