Magyarország beszállt volna a téli olimpiába, de a népszavazás azt is elkaszálta

Ausztriában nemcsak előrehozott választásokat tartottak vasárnap, de egy nagyon fontos regionális népszavazást is, melyen a szavazók arról dönthettek, akarják-e, hogy a tartomány székhelyén, Innsbruckban és környékén rendezzenek téli olimpiát 2026-ban. 

Fotó: Facebook/Olympia 2026

A 2026-ra tervezett sporteseményre a tiroliak nemet mondtak, így kútba estek a Magyar Olimpiai Bizottság által dédelgetett tervek is, melyek állítólag Kósa Lajos fejéből pattantak ki, és amivel 

egy picit rátelepedhettünk volna legalább erre az olimpiára. 

Társrendezést ez nem jelentett volna amúgy sem, ezzel kapcsolatban Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke óvatosan is fogalmazott, de azért reménykedett abban, hogy esetleg a korcsolyaszámokat Magyarországon szervezhetik majd, ha a népszavazáson nem bukik el a terv. De elbukott, ráadásul elég csúnyán, csak Innsbruckban a szavazók több mint 64%-a szavazott nemmel. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.