Magyarország beszállt volna a téli olimpiába, de a népszavazás azt is elkaszálta

Ausztriában nemcsak előrehozott választásokat tartottak vasárnap, de egy nagyon fontos regionális népszavazást is, melyen a szavazók arról dönthettek, akarják-e, hogy a tartomány székhelyén, Innsbruckban és környékén rendezzenek téli olimpiát 2026-ban. 

Fotó: Facebook/Olympia 2026

A 2026-ra tervezett sporteseményre a tiroliak nemet mondtak, így kútba estek a Magyar Olimpiai Bizottság által dédelgetett tervek is, melyek állítólag Kósa Lajos fejéből pattantak ki, és amivel 

egy picit rátelepedhettünk volna legalább erre az olimpiára. 

Társrendezést ez nem jelentett volna amúgy sem, ezzel kapcsolatban Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke óvatosan is fogalmazott, de azért reménykedett abban, hogy esetleg a korcsolyaszámokat Magyarországon szervezhetik majd, ha a népszavazáson nem bukik el a terv. De elbukott, ráadásul elég csúnyán, csak Innsbruckban a szavazók több mint 64%-a szavazott nemmel. 


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.