Magyarország beszállt volna a téli olimpiába, de a népszavazás azt is elkaszálta

olimpia
2017 október 15., 18:58
comments 187

Ausztriában nemcsak előrehozott választásokat tartottak vasárnap, de egy nagyon fontos regionális népszavazást is, melyen a szavazók arról dönthettek, akarják-e, hogy a tartomány székhelyén, Innsbruckban és környékén rendezzenek téli olimpiát 2026-ban. 

photo_camera Fotó: Facebook/Olympia 2026

A 2026-ra tervezett sporteseményre a tiroliak nemet mondtak, így kútba estek a Magyar Olimpiai Bizottság által dédelgetett tervek is, melyek állítólag Kósa Lajos fejéből pattantak ki, és amivel 

egy picit rátelepedhettünk volna legalább erre az olimpiára. 

Társrendezést ez nem jelentett volna amúgy sem, ezzel kapcsolatban Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke óvatosan is fogalmazott, de azért reménykedett abban, hogy esetleg a korcsolyaszámokat Magyarországon szervezhetik majd, ha a népszavazáson nem bukik el a terv. De elbukott, ráadásul elég csúnyán, csak Innsbruckban a szavazók több mint 64%-a szavazott nemmel. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.