Magyarország beszállt volna a téli olimpiába, de a népszavazás azt is elkaszálta

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ausztriában nemcsak előrehozott választásokat tartottak vasárnap, de egy nagyon fontos regionális népszavazást is, melyen a szavazók arról dönthettek, akarják-e, hogy a tartomány székhelyén, Innsbruckban és környékén rendezzenek téli olimpiát 2026-ban. 

Fotó: Facebook/Olympia 2026

A 2026-ra tervezett sporteseményre a tiroliak nemet mondtak, így kútba estek a Magyar Olimpiai Bizottság által dédelgetett tervek is, melyek állítólag Kósa Lajos fejéből pattantak ki, és amivel 

egy picit rátelepedhettünk volna legalább erre az olimpiára. 

Társrendezést ez nem jelentett volna amúgy sem, ezzel kapcsolatban Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke óvatosan is fogalmazott, de azért reménykedett abban, hogy esetleg a korcsolyaszámokat Magyarországon szervezhetik majd, ha a népszavazáson nem bukik el a terv. De elbukott, ráadásul elég csúnyán, csak Innsbruckban a szavazók több mint 64%-a szavazott nemmel. 


Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.