A médiahatóság elnöke továbbra sem hajlandó beszélni a szétvert magyar nyilvánosságról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 444 már egyszer megpróbálta szóra bírni a médiahatóság elnökét azok után, hogy a Népszabadságot nyilvánvaló politikai okokból megszüntették, és a hivatal nem reagált írásbeli megkeresésre sem. Karas Mónika tavaly nem válaszolt a kérdésünkre, és nagyon rossz néven vette, hogy egy gyermekeknek szóló médiaértés-központ átadóján ilyesmivel zaklatják. 

A Hír TV most a parlamentben kapta el a hivatalvezetőt, akit arról kérdeztek, vajon szakmai vagy politikai alapon támogatja a hatóság Andy Vajna rádiós birodalmának gyarapodását és Mészáros Lőrinc portfólióbővülését.

Karas Mónika, aki a magyar nyilvánosságra vonatkozó szabályok betartásáért és betartatásáért felel, annyit válaszolt csak, hogy 

a költségvetési bizottságba mennek beszámolót tartani, és egyébként köszöni szépen. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.