Alekszej Navalnijt 10 évre eltiltják attól, hogy választáson induljon

Alekszej Navalnij, az egyik legjelentősebb és legtámogatottabb Putyin- és korrupcióellenes aktivista aktívan kampányol a 2018-as elnökválasztásra. A választása, amin Putyin a 4. elnöki ciklusát szeretné bebiztosítani.

Most azonban az orosz választásokért felelős hatóság vezetője azt mondta,

Navalnij 2028-ig semmilyen választáson nem indulhat.

Méghozzá azért, mert a több korrupciós ügyet leleplező, és többször megtámadott aktivista ellen két gazdasági bűncselekményben is nyomozás folyik. Navalnij ezeket az ügyeket koncepciós pereknek nevezte, és azt mondta, azért hozták fel ellene a vádakat, hogy bemocskolják, és félreállítsák a közéletből.

Ella Pamfilova, az orosz Központi Választási Bizottság vezetője cinikusan azt mondta, hogy Navalnij fiatal politikus, még előtte a jövő, még akkor is, ha az elkövetkező 10 évben várnia kell. (RFERL)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.