Makaóban szimulált támadásokkal gyakorolják a Las Vegas-i mészárláshoz hasonló esetek kivédését

2017 október 17., kedd 2:40
13

A Las Vegas-i terrortámadás után a makaói hatóságok úgy döntöttek, javítani kell a biztonságon a kínai területen is, hogy ott ne történhessen hasonló tragédia. Éppen ezért a makaói és a kínai hatóságok bejelentették, hogy nemcsak külön képzésekre küldik az embereiket, hanem

több szimulált támadást is szerveznek majd, amiken gyakorolhatják, mit kell tenni a vegasihoz hasonló szituációkban.

A makaói kaszinók Fotó: Diego Delso/CC-BY-SA 3.0

Hogy pontosan mi is a forgatókönyv, arról hétfőn állapodott meg a makaói kaszinófelügyelet és a rendőrség a város hét legnagyobb kaszinójának képviselőivel.

A makaói rendőrség szerint a város terrorfenyegetettsége kisebb, mint például Las Vegasé, de nem szabad, hogy emiatt lankadjon a hatóságok figyelme.

A korábban portugál fennhatóság alatt álló Makaó rendőrsége számára azonban nem teljesen ismeretlen az erőszak és a bombatámadások sem, 1999-ig, a város kínai átvételéig többször is voltak merényletek vagy bandaleszámolások. Ezek azonban mostanra megszűntek, és a szerencsejáték-bevételek ugrásszerű növekedése a világ egyik leggazdagabb városává tette Makaót. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt