Egy hónap sem telt el, hogy Andy Vajna megszerezte a Borsot, máris kirúgták a főszerkesztőt

Kirúgták Szekeres Tamást, a Bors főszerkesztőjét és  Sal Endrét, az Aktuális rovat vezetőjét, írja az Index. Az lap értesülései szerint az új főszerkesztő Kovács Vince lesz, aki eddig szintén az Aktuális rovatban dolgozott. Helyettese Kövess László lesz.

Andy Vajna szeptemberben szerezte meg a lapot kiadó Lapcom Zrt.-t. Ehhez a kiadóhoz tartozik még két vidéki lap, a Délmagyarország és a Kisalföld is. Most látott neki a vezetők lecserélésének. 

Szerdán Nádori Péter, a Lapcom vezérigazgató-helyettese is bejelentette, hogy  közös megegyezéssel távozik, amit ő kezdeményezett még szeptemberben, amikor biztossá vált, hogy a cégnek új tulajdonosa lesz.

A Lapcom stratégiai igazgatói feladatait novembertől Élő Gábor veszi át, aki a Mediaworks stratégiai igazgatói székéből érkezik a céghez. 

A hvg.hu szerint Szegeden a Délmagyarország főszerkesztőjének,  Kóti Zoltánnak is felmondtak. Az új főszerkesztő  Bonifert Gábor, a Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal elnökének kabinetvezetője lesz. Helyettese pedig Gidró Krisztina lesz, aki  2016 augusztusa óta a Magyar Idők belpolitikai szerkesztői és Csongrád megyei tudósítójaként dolgozott.

A Kisalföld főszerkesztői, kiadóvezetői feladatait Garamvölgyi Imre kapja meg, aki öt éve dolgozik a Kisalföldnél szerkesztőként. Az eddigi főszerkesztő-kiadóvezető, Nyerges Csaba közös megegyezéssel távozik a Lapcomtól.

A TV2-t is birtokló filmbiztos a vásárlásról korábban azt mondta: „A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak valamint hirdetőinek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.