A GVH tudomásul vette, hogy Andy Vajna megszerzi a Borsot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot

Média
2017 szeptember 25., 11:43
comments 116

Gazdasági Versenyhivatal tudomásul vette az AValue Befektetési Kft. Lapcom Kiadó Zrt. feletti irányításszerzését, amelynek Andy Vajna cége a Lapcom részvényeinek 100%-át szerzi meg -közölte a GVH.

Ezzel Vajnáé lett a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország is.

Természetesen a vásárláshoz július 25-én a Médiatanács is hozzájárult. 

Fotó: AFP/Kisbenedek Attila
photo_camera Fotó: AFP/Kisbenedek Attila Fotó: ATTILA KISBENEDEK

A GVH közleménye szerint a felek által benyújtott űrlap megfelelt a törvényi követelményeknek és a káros versenyhatások lehetősége is elvethető volt, így versenyfelügyeleti eljárás indítására okot adó körülmény nem vetődött fel, és a GVH hatósági bizonyítványt állított ki a bejelentő számára.

Andy Vajna a vásárlásról korábban azt mondta: „A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak valamint hirdetőinek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.