Aki Bayer Zsolt haláláról beszélt, az távozott az egyetemi intézet éléről, aki civilek likvidálását helyeselte, az maradhat Tarlós főtanácsadója

Média
2017 október 19., 13:52
comments 101

Délelőtt írtunk arról, hogy távozott a Budapesti Gazdasági Egyetem Társadalomtudományi Intézetének éléről Bajomi-Lázár Péter médiakutató, aki egy október elején tartott konferencián arról beszélt:

„Nem biztos, hogy egy kormánnyal nem szimpatizáló újságolvasó számára érdekes, mit írt a néhai Seszták Ágnes vagy a sajnálatos módon még élő Bayer Zsolt.”

Bajomi másnap bocsánatot kért, és korrektnek nevezte az egyetem Bayerről szóló szavai miatt indított etikai eljárást, aminek a végén távozott a Társadalomtudományi Intézet éléről.

Október elején Földi László,

  • a külföldi hírszerzést irányító Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója,
  • a kormánypropaganda egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértője,
  • Tarlós István főpolgármester főtanácsadója

az Echo TV Informátor című műsorában beszélt a menekülteket segítő civil szervezetről.

Narráció: Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint ezek a civil szervezetek nem egyszerűen csak kártékony munkát végeznek, hanem háborús bűnöket követnek el.

Földi LászlóMost háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk.

link Forrás

Később Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy ő személy szerint nem akar senkit likvidálni, és kvázi retorzióként megtiltotta a főtanácsadójának, hogy migrációs kérdésekről nyilatkozzon, amíg a fővárosnak dolgozik. Földi nyilvánosan nem kért bocsánatot szavaiért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.