Jönnek a Facebookra szabott amerikai törvények az oroszok választási nyomulása miatt

Honest Ad Act, azaz Őszinte Reklám Törvény néven fut Amerikában az a javaslatcsomag, ami a közösségi oldalak, elsősorban a Facebook politikai felelősségével foglalkozik a 2016-os amerikai választási kampánnyal összefüggésben.

A két demokrata és egy republikánus képviselő által összerakott csomag többek között előírná, hogy

  • a választási kampánykommunikációnak minősül az online hirdetés is, ez eddig nem volt nevesítve néhány vonatkozó törvényben;
  • bizonyos összeghatár felett archiválni kell minden politikai reklám adatait;
  • ezekbe beletartoznak a megrendelő adatai, a hirdetés pontos szövege és formája, a célcsoport, az ár, az elért emberek mennyisége és demográfiai összetétele, a publikálás időpontja;
  • a közösségi platformoknak mindent meg kell tenniük, hogy külföldi állampolgárok és csoportok ne adhassanak fel az amerikai választók befolyásolására alkalmas politikai hirdetéseket.

Az Axios szerint a cégek nem fogják zsigerből ellenezni a teljese csomagot, mert a jelenlegi helyzetben ők is számítottak rá, hogy új szabályozás lesz az oroszok 2016-os nyomulása miatt.

Szeptember elején derült ki, hogy az orosz csoportok jelentős pénzeket költöttek Facebook-os hirdetésekre, hogy az amerikai választások eredményét befolyásolják.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.