Jönnek a Facebookra szabott amerikai törvények az oroszok választási nyomulása miatt

TECH
2017 október 19., 12:17
comments 43

Honest Ad Act, azaz Őszinte Reklám Törvény néven fut Amerikában az a javaslatcsomag, ami a közösségi oldalak, elsősorban a Facebook politikai felelősségével foglalkozik a 2016-os amerikai választási kampánnyal összefüggésben.

A két demokrata és egy republikánus képviselő által összerakott csomag többek között előírná, hogy

  • a választási kampánykommunikációnak minősül az online hirdetés is, ez eddig nem volt nevesítve néhány vonatkozó törvényben;
  • bizonyos összeghatár felett archiválni kell minden politikai reklám adatait;
  • ezekbe beletartoznak a megrendelő adatai, a hirdetés pontos szövege és formája, a célcsoport, az ár, az elért emberek mennyisége és demográfiai összetétele, a publikálás időpontja;
  • a közösségi platformoknak mindent meg kell tenniük, hogy külföldi állampolgárok és csoportok ne adhassanak fel az amerikai választók befolyásolására alkalmas politikai hirdetéseket.

Az Axios szerint a cégek nem fogják zsigerből ellenezni a teljese csomagot, mert a jelenlegi helyzetben ők is számítottak rá, hogy új szabályozás lesz az oroszok 2016-os nyomulása miatt.

Szeptember elején derült ki, hogy az orosz csoportok jelentős pénzeket költöttek Facebook-os hirdetésekre, hogy az amerikai választások eredményét befolyásolják.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt