Felgyújtotta magát egy a demokráciát féltő tiltakozó Varsóban

Felgyújtotta magát egy férfi Varsóban egy hivatali épület előtt, jelentette szemtanúkra hivatkozva az AFP. A francia hírügynökség értesüléseit később a rendőrség is megerősítette. Tájékoztatásuk szerint az egyelőre azonosítatlan férfi nem halt bele a sérüléseibe, de állapota súlyos, kórházban kezelik.

A férfi minden bizonnyal tiltakozásból gyújtotta fel magát, legalábbis kormányellenes röplapokat találtak mellette a földön. Az iratok a polgári jogok korlátozásával, a demokratikus játékszabályok és az alkotmány megsértésével, a bírói függetlenség és az alkotmánybíróság felszámolásával vádolta a kormányt.

Az viszont a rendőrség szerint egyelőre nem világos, hogy maga az áldozat volt-e a röplapok szerzője, és hogy valóban politikai tiltakozásból gyújtotta-e fel magát. (MTI Via HVG)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.