Felgyújtotta magát egy a demokráciát féltő tiltakozó Varsóban

Felgyújtotta magát egy férfi Varsóban egy hivatali épület előtt, jelentette szemtanúkra hivatkozva az AFP. A francia hírügynökség értesüléseit később a rendőrség is megerősítette. Tájékoztatásuk szerint az egyelőre azonosítatlan férfi nem halt bele a sérüléseibe, de állapota súlyos, kórházban kezelik.

A férfi minden bizonnyal tiltakozásból gyújtotta fel magát, legalábbis kormányellenes röplapokat találtak mellette a földön. Az iratok a polgári jogok korlátozásával, a demokratikus játékszabályok és az alkotmány megsértésével, a bírói függetlenség és az alkotmánybíróság felszámolásával vádolta a kormányt.

Az viszont a rendőrség szerint egyelőre nem világos, hogy maga az áldozat volt-e a röplapok szerzője, és hogy valóban politikai tiltakozásból gyújtotta-e fel magát. (MTI Via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.